Uitslagen en verslagen

Herfst toernooi, 17 november.

We porden de kachels op in het clubhuis, zodat we ons daar weer konden warmen na de partijen. Koud met strakblauwe lucht. Van onze 15 nieuwe leden deden er 9 voor het eerst mee met een toernooi. Ze deden het goed hoor! Winnaar werd Rob Blok, 3-30, 2de Kees de Weerd 3-24, 3de Toon Witte 3-18. Bea Jellema werd 4de en kreeg de aanmoedigingsprijs. Zij won ook 3 partijen, 3-17 en nog maar kort lid. Goed gedaan Bea! En daarna stamppot eten met z´n allen. Geweldig gezellige dag met heerlijke stamppot. Fijn dat jullie erbij waren. En volgend jaar weer!

4de en laatste Ledentoernooi 13 oktober 2018.

Geweldige dag met zomerse temperaturen. En na afloop heerlijk vis gegeten. Henk en Diana zijn er de hele middag mee bezig geweest. Truus Zoetelief heeft in de keuken gestaan vandaag, top! Bedankt!!! Lies en Fer Gieles werden gehuldigd, ze zijn 25 jaar lid van de club. Dat geld ook voor Fenny en Gerrit Spanhaak, die de bloemen en koek thuis bezorgd kregen. Rob Dapper werd 1ste, Truus Jongedijk 2de en Rob Blok 3de. Zij wonnen alle 3 de 4 partijen. Gefeliciteerd! Daarbij hadden we nog wat prijsjes geloot, die gingen naar Annelies ZegelTruus Zoetelief, Gerrie Mosk en Jaap Zuidewind. Bedankt dat jullie erbij waren. En we gaan gewoon door! Herfst-, Speculaas-, “We knalle effe het jaar uit”- en Snert toernooi. Enz. enz……Maar dan zal de jas wel aanmoeten, denk ik.

Spek&Bonen toernooi PON zondag 30 september.

Vroeg uit de veren en op naar Schagen! Met z’n negenen gingen we op pad, Truus Jongedijk, Truus Zoetelief, Wil Pijper, Toon Witte, Alie Schouten, Peter Dernison, Gerrie Mosk, Anton Schouten en Diana Kardijk.  En we hadden er zin in allemaal! Het werd een hele zonnige dag, wel af en toe wat kil door de wind, maar daar is het herfst voor. Alie Schouten en Toon Witte vielen in de prijzen, gefeliciteerd! En allemaal met een blik bonen naar huis! Super gezellige dag. Boot half 6 hadden we richting Texel en naar huis.
Dank aan PON! Tot volgend jaar!

Entre Nous op Texel di. 18 september.

Om 10.00 uur stond de koffie met gebak klaar toen onze gasten arriveerden. Met 26 Entre Nous-ers, een grote groep een volle bak bij onze club, want ook onze leden waren met grote getale aanwezig. Het mooie nazomer weer was daar vast wel debet aan. Rond kwart voor 11 zijn we de eerste partij gestart. De laptop haperde en na de 2de partij moest alles met de hand en uit het hoofd. Dit zijn we niet meer gewent. Dank aan Jan Karsten voor de hulp!!! Na 4 partijen, harde strijd en het oponthoud waren de winnaars om 5 uur van beide clubs bekent. Eerste van Entre Nous was Jan Karsten, 2de Folkert Boonstra en wij dachten dat Roland Lonneville 3de was, maar het bleek Nel Seykens te zijn. Sorry Nel. Maar allen zijn met een prijs naar huis gegaan. 1ste bij onze club werd Koen Verf, 2de Peter Steffen en 3de Louis van der Vis.
Om half zes was de bus er om onze gasten weer naar de boot te brengen. Het was een heel gezellige dag. Tot volgend jaar en bedankt allemaal dat jullie er waren!

Celeritas Alkmaar di. 28 augustus op Texel.

Wat een heerlijke dag. Broeierig warm, weinig zon, maar droog! Co Dijt (Celeritas Petanque) en Louis van der Vis (Jeu de Boulesclub Den Burg) werden 1ste. Margreet Visser (C) en Koen Verf (T) 2de en Dirk Alderen (C) en Wil Pijper (T) 3de. Gefeliciteerd! Fijn dat jullie er allemaal bij waren.

Chinees maaltijd op  zaterdag 25 augustus.

Dat was een succes! Chinese maaltijd bij onze club! Perfect verzorgt door Texel Catering. Nou, dat gaan we volgend jaar nog eens doen hoor. Heerlijk gegeten. Fijn dat jullie er allemaal bij waren. Dank aan de dames in de keuken! Was een super gezellige middag en avond!

Harm Gort winnaar 3de Ledentoernooi!

Het was een reuze gezellig 3de Ledentoernooi zaterdag 18 aug. Het was niet druk, toch nog veel vakanties. Het was ook niet echt zonnig, maar de temperatuur was heel aangenaam. Met 20 leden werd om ± 11.00 uur de eerste boule gegooid. Lekker soepje tussen de middag, alles lekker op z’n gemakkie! Om een uur of 4 waren de 4 partijen gespeeld. Harm Gort werd de winnaar vandaag met, als enige, 4 gewonnen partijen en +24. Jaap Zuidewind 2de met 3 gewonnen partijen en + 21. Fer Gieles 3de met ook 3 gewonnen partijen en +18. Gefeliciteerd. Maar ook diegene die niet in de prijzen vielen vonden het een geslaagde dag! Het 4de Ledentoernooi is op zaterdag 13 oktober. Dan wordt het ook duidelijk wie dit jaar de “Super-Boule” gaat winnen.

Een prachtig Molentoernooi bij JdBclub Schoorl.

Zondag 12 augustus heeft Diana Kardijk mee gedaan aan het Molentoernooi bij JdBclub Schoorl. Het werd een stralende, zomerse en niet onverdienstelijke dag. Ze werd met boulemaat Berry Suanet (Stetters) 6de met 4 gewonnen van de 5 te spelen partijen.

Super gezellige uitwisseling op 7 augustus met Onderhands uit Wieringerwaard.

Reuze gezellige dag en iedereen was heel tevreden, ondanks deze super warme zomerdag, 7 aug. 2018. We hebben de schaduw opgezocht, dus vanuit één kant spelen (waar de schaduw was) en dat ging perfect! Wat zijn we blij met onze bomen. Liters water zijn er door gegaan. En na afloop hebben we de koelkast leeg gemaakt. Winnaars waren: 1ste van Onderhands werd Monique Engel, 2de Nico Waij en 3de Jan Kouseband. 1ste van Jeu de Boulesclub Den Burg werd Louis van der Vis, 2de Lydia Blok en 3de Kees de Weerd.

Naar PON Schagen op 24 juli.

Het was heet, die 24ste juli 2018. Om 9.00 uur zaten we met z’n 14-nen op de boot. Bij aankomst in Den Helder eerst even richting Ravelijnweg, goedkoop tanken. Dat is de eerste verdienste, scheelt 13 cent per liter met hier! Met 3 auto’s, de Blokjes, Zoeteliefjes en Kardijk, stonden we “onze knip te spekken”. Daarna op naar Schagen. De parasols stonden uit en de koffie was klaar. Jaap Moens stelde voor 3 partijen te spelen i.v.m. de temperatuur. Na de koffie de eerste partij. Zoekend naar de schaduwrijkste baan en zoveel mogelijk uit het zonnetje blijven, was het prima te doen. Ingesmeerd met factor 50 heb ik het zonder schade uitgehouden. Het werd een reuze gezellige dag. Ans Severijnse (PON) werd 1ste, zij had 3 partijen gewonnen met +24. Rob Blok 2de met +18 uit 3 en Trudy Stavers (PON) +12 uit 3. Stijn Geus deed ook goede zaken en werd 6de. Gefeliciteerd! Om 4 uur zaten wij weer op de boot richting Texel.

Senioren Vereniging Texel op bezoek, 19 juli.

De Senioren Vereniging Texel was een dagje bij ons te gast. Ik kan daar eigenlijk kort over zijn: geweldige dag, punt! Prachtig weer! Geweldig gezellige mensen, waarvan de meesten nog nooit hadden gebould, das altijd lol natuurlijk! Maar er zaten ook “sterren” bij hoor. We zijn rustig met koffie en gebak begonnen om 11.00 uur. Daarna de 1ste partij. In elke baan een speler van ons voor de uitleg. Sommigen vonden het best zwaar, maar allen hebben een geweldige dag gehad. Met zelfs een verrassende “over-all” winnaar. Danny van der Steeg (SVT) was de beste na 3 partijen. Voor de winnaars 1,2 en 3 van de Senioren Vereniging, Danny van der Steeg, Magda Boonman en Guus Witte was er een prijsje. En er waren erbij die lid wilden worden. Helemaal geweldig! En het bleef nog even “onrustig” rond de banen. Wat een geslaagde dag. Dank aan allen!

Anton Schouten winnaar 2de Ledentoernooi op 23 juni.

Wat een heerlijke dag! Ons 2de Ledentoernooi was volop zonnig, terwijl we grijs weer hadden verwacht. De jassen en truien konden uit en we werden verwend met heerlijk weer. Met 25 leden gingen we de strijd aan. En na 4 partijen waren de winnaars bekend. En ik ben trots op jullie! Goed gedaan Anton Schouten, 1ste met 32 pnt. uit 4 gewonnen partijen. Zus Alie Schouten deed het bijna net zo goed, 19 pnt. ook 4 gewonnen partijen. En de derde plaats was voor Jaap Zuidewind, hij won 3 partijen en vergaarde 23 pnt. Top hoor! Gefeliciteerd! En dank aan onze dames in de keuken!!! Geweldige dag! Dank jullie wel allemaal. Het 3de Ledentoernooi spelen we zaterdag 18 augustus.

Uitslag “Rabobank Clubkas” 2018 in het Glazen Paleis.

Niet echt een warme zomeravond, donderdag 21 juni. Om 18.45 uur werden we in het park verwacht bij het Glazen Paleis. Wel spannend wat de opbrengst is geworden. Peter Dernison en ik gingen naar de uitslag en uitdelen van de cheques van de Rabobank Clubkas in het park in Den Burg. We moesten eerst de envelop met cheque ophalen (we mochten nog niet kijken en zo nieuwsgierig!) en werden verwelkomd met koffie en gebak. Het was koud in het park. (De winterjas aangedaan.) Na een korte toespraak was het dan zover! Glaasje prosecco voor iedereen, hapje erbij en toen mochten alle enveloppen open. Lieve leden en sympathisanten, hartelijk dank aan jullie allen voor jullie stem. Wij krijgen een bedrag van € 322,88 met 53 stemmen. Dat hadden we niet verwacht. Wij zijn er heel blij mee! Jullie vast ook!

Kleine Sluis bij ons, 14 juni 2018.

Super gezellige uitwisseling met Kleine Sluis uit Anna Paulowna vandaag. Met z´n 16-nen kwamen ze met de boot van 9.30 uur. De bus in die klaarstond en op naar onze banen waar de koffie en gebak klaarstonden. We hebben het niet droog gehouden vandaag, maar het mocht de pret niet drukken. En schuilen in ons clubhuis is geen straf, want de dames in de keuken hebben weer perfect werk verzet. Een lekker soeppie en/of een slaatje ging er wel in. Na afloop nog even gezellig geborreld met elkaar en om half zes weer in de bus. De dag is omgevlogen. En wat hadden we geweldige winnaars. Ben van Balen (K.S.) en Annelies Zegel (T) hadden beide de 4 partijen gewonnen. Marianne Bartels (T)en Piet Montsma (K.S.) 2de en Toon Witte (T) en Wim Curvers (K.S.) 3de. Gefeliciteerd!

Uitwisseling met Boel Skik in Den Oever, 10 juni 2018.

Vandaag reden we met 13 personen naar Den Oever. Rond kwart over 11 aankomst  in Den Oever. Na koffie en cake startten we tegen 12 uur met het jeu de boulen. Om  ongeveer 1 uur etenstijd met tomaten- en groentesoep en belegde broodjes ham en kaas. Totaal aantal deelnemers ongeveer 28 personen. ‘s-Middags nog 3 partijen gespeeld. Tegen zessen prijsuitreiking met kaas, worst en mini-gehaktballetjes: 1e prijs Anton Schouten, 2e prijs Truus Zoetelief en 3e prijs Marianne Bartels. Jan Winters kreeg de poedelprijs.
(verslag: Peter Dernison)

Antoine van ’t Veer winnaar 1ste Ledentoernooi 2018

Op zaterdag 19 mei werd het eerst ledentoernooi gespeeld van dit jaar. Met een mager zonnetje in de ochtend zijn we vol goede moed begonnen. Het wolkendek werd dikker en het zonnetje verdween. Maar het mocht de pret niet drukken, er werd vol overgave gestreden om de beste plaats. Winnaar werd Antoine Van ‘t Veer, hij won alle 4 partijen met 39 punten. Tweede werd Peter Dernison, met 28- en derde Louis van der Vis met 22 punten. zij wonnen 3 van de 4 partijen. Wij sloten de dag feestelijk en gezellig af met een drankje en hapje. Het 2de ledentoernooi wordt op zaterdag 23 juni gespeeld.

Super mooi Eiland Toernooi 5 mei 2018

Met 14 doubletten gingen we van start rond een uur of half elf. Schitterend weer en vreemde gezichten op de baan. Soms ervaring, maar ook die nog nooit, of zelden, een balletje hadden gegooid. Onze clubleden gingen met de prijzen naar huis. Maar de gezelligheid was er niet minder om bij de andere deelnemers. Ook de Texelse Courant kwam nog even aan om een blik te werpen (geen balletje) bij onze jubilerende club en vast en zeker een leuk verslagje en foto’s gaat publiceren in onze plaatselijke krant. En Marcel Verbeek van onze Texelse Sportraad kwam ook nog even een kijkje nemen. Geslaagd en volgend jaar vast weer! Dank dat jullie erbij waren.

Geweldig gezellige receptie 25 jarig bestaan van onze club.

En prachtig weer. Alle gasten hebben ook nog heerlijk een balletje te kunnen gooien. Dank voor jullie prachtige bloemen (Celeritas Petanque en Jeu de boules Schoorl) en alle andere mooie cadeautjes. Dank jullie wel! En wat heerlijk dat jullie erbij waren, Entre Nous, Onderhands, Kleine Sluis en PON. Piet Bolier, dank voor de mooie toespraak. En alle anderen die ons een warm hart toedragen. Fijn dat jullie er waren. En de dames in de keuken, TOP! Dank jullie wel! Geweldige dag!

Geweldig Dennentoernooi 17 april.

Met 34 deelnemers doorslaand succes! Dank aan ´t Turfveld voor de geweldige service. Volgend jaar weer! Felicitaties aan de prijswinnaars, 1ste Truus Zoetelief, 2de Truus Jongedijk en 3de Stijn Geus. Super middag!

Uitwisseling Entre Nous en Jeu de Boulesclub Den Burg op 10 april.

Het werd een uitgelezen uitwisseling tussen Entre Nous en Jeu de Boulesclub Den Burg. De tesselaars waren met 16 deelnemers naar Den Helder getogen om daar de degens te kruizen met Entre Nous.
Tijdens een zonovergoten dag werden 4 partijen gespeeld. De nummers 1 en 2 van Entre Nous en Texel speelden een 5de partij, de finale. Voor Texel waren dat Alie Schouten en Peter Dernison.
Uiteindelijk won Alie Schouten met partner. In de eindstand bleek Alie 2de te zijn geworden en Peter Dernison 4de. Ze mochten beiden een leuke prijs uitzoeken.
Voldaan werden we naar de boot van half zes gebracht.​​​​​​​
Verslag: Rob Dapper.

Palmpaastoernooi, zondag 25 maart.        

Heerlijk weertje tijdens ons Palmpaastoernooi en we hebben heerlijk buiten gezeten in het zonnetje. Eindelijk een beetje lente. De opkomst viel wat tegen, maar daardoor een knus toernooi! Vera Vooijs was blij verrast met haar 1ste plaats, Truus Jongedijk werd 2de en Rob Blok eindigde op de 3de plaats.

Manegetoernooi in Barsingerhorn, 18 maart 2018.

Op 18 maart zijn we met 12 spelers van onze club richting Barsingerhorn gegaan, Alie Schouten, Toon Witte, Rob Blok, Lydia Blok, Toon en Ria Koopmans, Gerrie Mosk, Jaap Zuidewind, Truus en Kees Zoetelief, Henk Martens en Diana Kardijk. Boot 9 uur. Het was bitterkoud en er stond een gemene koude oostenwind. Het was allemaal weer prima verzorgt door Jeu de Boulesclub “Onderhands” uit Wieringerwaard. En er was weer de jaarlijkse loterij waar leuke prijzen te winnen viel. Er was bij aankomst een tafel voor ons gereserveerd, super! Het is niet makkelijk spelen in de manege, maar we hebben gevochten voor wat we waard waren. En de meesten van ons zijn met een flesje wijn naar Texel teruggekeerd. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag. 

Sneeuwklokjestoernooi, 3 maart.

Het was behoorlijk koud en een snijdende ijskoude wind, zeker tijdens de eerste partij. Tijdens de tweede partij was de wind afgenomen. Van de slechts 17 deelnemers hielden het er nog eens 4 voor gezien. Maar het was er niet minder gezellig om. Een paar flessen rode wijn had ik op de verwarming gelegd en waren heerlijk op “kamer-temperatuur”. Hapje erbij. Super gezellig! Een gedeelde 1ste plaats was er voor Anton Schouten en Louis van der Vis, tweede werd Lydia Blok en derde Willem van Doorn. Ook Jaap Zuidewind en Henk Martens gingen met een prijs naar huis. Sneeuwklokjes van eigen bodem! Rob Blok heeft ze uit de grond gehaald achter ons schuurtje. Een ijskoude klus! Maar heel knap gedaan Rob Blok. Voor dat de boel er plat gaat moesten wel de sneeuwklokjes van Cees worden gered!

Geslaagd “Snerttoernooi” op 17 februari.

Een stralende dag! Het leek wel een beetje lente! Prima weer om een balletje te gooien en naderhand een lekker kommetje snert eten. Met een goede opkomst een heel geslaagd toernooi. Even het vermelden waard is de terugkeer van Peter Steffen en Ton Koopmans. Na een lang ziekbed gelukkig weer terug op de baan. Peter werd 15de, ja, weer even erin komen. Ton werd 5de, hij won beide partijen, TOP! Geslaafde middag!
De 1ste prijs ging naar Anton Schouten, 2de Henk Martens en 3de Louis van der Vis.

 

Rob Blok en Louis van der Vis beste in competities 2017 Jeu de Boulesclub.          

Rob Blok en Louis van der Vis werden in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de jubilerende Jeu de Boulesclub Den Burg. Rob Blok werd eerste in de dinsdagcompetitie 2017 en Louis van der Vis eerste in de zaterdag competitie 2017. Zij krijgen de bijbehorende wisseltrofee mee naar huis. In de dinsdagcompetitie 2017 werden Louis van der Vis en Kees de Weerd 2de en 3de.
In de zaterdagcompetitie 2017 waren het Rob Dapper en Annelies Zegel die 2de en 3de werden. Ook ons G-Team werd, zoals gebruikelijk elk jaar, in het zonnetje gezet.

Vanwege het 25 jarig jubileum was het een gezellige boel in het clubhuis. Het is de start van een feestelijk jaar voor de club. Toernooien en uitwisselingen zullen in het teken staan van ons jubileum. Dat geld zeker voor ons “Texels Open” op 7 juli 2018. En ons nieuwe “Eiland Toernooi” wat op zaterdag 5 mei a.s. gespeeld gaat worden. Waarbij alle Texelse boulers, van welke club ook, zijn uitgenodigd deel te nemen.
Een feestelijke receptie voor de jubilerende club zal op dinsdag 1 mei a.s. plaatsvinden.
De bestuursbezetting blijft in 2018 ongewijzigd.

 

 Geslaagde “Nieuwjaars-boule” op 6 januari.

 Een goede opkomst, dus reuze gezellig! Het lekker warme clubhuis rook heerlijk naar de glühwein. Die vond gretig aftrek na het boulen. Buiten was het niet echt aangenaam, dus zo’n warm glaasje wijn smaakt dan best. We hebben elkaar een gelukkig 2018 gewenst en geproost op ons jubileumjaar.  De hapjes gingen rond en de glazen werden nogmaals gevuld. Een goed begin van dit nieuwe jaar.

 

Louis van der Vis trotse winnaar Super-Boule 2017.

Het was te verwachten, Louis is één van de beste spelers op onze banen bij Jeu de Boulesclub Den Burg. Ook een tactische speler, hij weet precies wanneer hij alles in de strijd moet gooien, de “Rintje Ritsma” van onze jeu de boulesclub. De Super-Boule, die elk jaar uitgereikt gaat worden op de laatste zaterdag van het jaar, is voor de speler die het best heeft gepresteerd tijdens onze 4 ledentoernooien, met in totaal 16 partijen. De vier slechtste partijen worden weggestreept, zodat je 12 partijen toch zeer goed moet eindigen. Voor Louis geen probleem. Hij won alle partijen en eindigde met 120 punten. Hij liet de tweede- (Fer Gieles 55 pnt.) en derde plaats (Antoine van ’t Veer 46 pnt.) ver achter zich.
Louis van der Vis mag de prachtige Super-Boule een jaar in zijn huis zetten. De prijs is en blijft een wisseltrofee, gemaakt en ontworpen door Rob Blok. De trofee is uitgereikt tijdens onze laatste boulesmiddag van dit jaar, “We knalle effe het jaar uit” Boule.
Natuurlijk waren er oliebollen en was er glühwein op deze 30ste december. Een geslaagd einde van het jaar voor onze club. Volgend jaar gaan we er weer voor.

 

Speculaastoernooi 2 december 2017

Koud? Nee. Nat? Ja! Super gezellig? Zeker! Geslaagd Speculaastoernooi! Felicitaties aan Alie Schouten (+17), Rob Dapper (+15) en Kees Zoetelief (+14). En alle andere deelnemers, leuk dat jullie erbij waren.