Uitslagen en verslagen

Laatste ledentoernooi 2019.

Gezellig ledentoernooi 12 oktober en heerlijk vis gegeten na het toernooi. Jaarlijkse traditie. Dit was het 8ste en laatste ledentoernooi 2019 en ondanks het druilige weer toch 34 deelnemers.
Dank aan de visbakkers, Henk Martens en Loes Vrijenhoek zijn er weer druk mee geweest.
En dank aan alle vrijwilligers die van deze dag weer een succesdag hebben gemaakt. Winnaar van dit ledentoernooi werd Rob Dapper, 2de Anton Schouten en 3de Hans Leushuis.
Wie gaat naar huis met de Super-Boule 2019? Wij laten iedereen nog even in spanning, eind december komt de uitslag.

Heerlijke dag en reuze gezellig. Entre Nous op Texel!

Met 32 leden kwamen ze Texel een dagje “onveilig” maken op dinsdag 17 september. Van onze club waren er zo’n 20 leden aanwezig. Het weer was van alles wat, buitje, zonnetje, soms een beetje kil, maar de middag was droog met een zonnetje. Na 4 partijen waren de winnaars bekend en werd ons “1,2,3” op de baan gezet. Ria Brouwer (E.N.) is overall winnaar, gefeliciteerd. Rieks Stroobach (T) werd Texels 1ste. Raymond Booy 2de (E.N.) en Toon Witte 2de voor Texel. Voor de derde plaats van Entre Nous moest nog een extra balletje worden gegooid, Rene van Andel en Leo de Haas eindigden gelijk. Leo de Haas gooide de beste bal,dus 3de voor Entre Nous. Een verbaasde Jaap Zuidewind werd 3de voor Texel. Om half zes was de bus er om onze gasten naar de veerhaven te brengen. Geweldige dag en tot ziens! En bedankt dat jullie er allemaal bij waren.

Diana Kardijk naar Haarlem’s Petanque Weekend.

Samen, Diana Kardijk (JBC Den Burg) met Berry Suanet (De Stetters), 2de geworden bij PUK in Haarlem tijdens HPW Recreatief doubletten toernooi. Tegen Ben van Assema en Ruud Derks konden we niet op in de finale, het werd 5-13. Super gespeeld en een geweldige dag!

Schoorl bij ons, 10 september.

Geweldige dag met JBV Schoorl op Texel! Dat buitje zijn we allang vergeten. Om een uur of 10 waren ze op het eiland, het busje stond te wachten. Op naar Den Burg, waar de koffie klaar stond. Om een uur of half elf begon de eerste partij. Zonnetje, buitje, ach, het kon de pret niet drukken. Bus naar de veerhaven kon een uurtje later, dank aan TBO . Konden we nog even heerlijk bijpraten en wat drinken na de prijsuitreiking. Rob Dapper, Jeu de Boulesclub Den Burg, werd overall winnaar! Top! Heerlijk dat jullie er waren, volgend jaar weer? Felicitaties aan alle winnaars.

Ledentoernooi augustus en Chinese maaltijd 24 augustus 2019.

Nog even lekker genieten van het zomerse weer. Geweldig! Het ledentoernooi was eigenlijk een week eerder gepland, maar ons leek het leuk om het samen te voegen met de Chinese maaltijd. Goede keus! Wat een heerlijk weer. Na 3 partijen waren de uitslagen bekend. Louis van der Vis werd 1ste  met +24 uit 3 gewonnen partijen, Harry Hendriks 2de met +19 uit 3 en Frans Dreesens en Sjaan Bakker beide +18 met een gedeelde 3de  plaats. Ook zij uit 3 gewonnen partijen. Het eten werd rond half zes gebracht en we konden heerlijk buiten zitten. We lieten het ons goed smaken. Na het nagerecht en een laatste drankje werd er gezamenlijk opgeruimd. De dames in de keuken hadden alles perfect onder controle, goed gedaan! Een heel geslaagde dag.

Uitwisseling met Onderhands in Wieringerwaard, 6 aug. 2019.

Wat is dat toch gezellig, zo’n uitwisseling met een andere club. Deze keer naar Wieringerwaard. Met prachtig weer, zodat we heerlijk op het terras konden zitten. Geweldige dag en dank aan alle “Onderhanders” voor de heerlijke dag. Hans Schuit (O) werd 1ste met 4 gewonnen partijen en +29. Tweede werd Joop Koens (T) ook met 4 +26. Harry Hendriks (T) 3de met 4 +22. Stijn Geus (T) en Gerard Vis (O) hadden de poedelprijs. Super dag en dank aan Onderhands.

PON op Texel, dinsdag 23 juli 2019.

Ze beloofden zomers weer, rond de 30° C. Warm! Ja, behoorlijk, deze 23 juli. Als je in een shirtje ´s morgens bij de boot kan staan, wachtend op onze PON gasten uit Schagen, dan wordt het een zomerse dag. Nou, inderdaad! Maar niks hitteplan of code rood. Lekker relaxed een balletje gooien en zoveel mogelijk in de schaduw blijven. Geweldig gezellige dag met PON! Overall winnaar werd Kees Tijssen (PON), 2de Simon Vos (PON) en 3de Tiny Machtel (PON) Van de Texelaars werd Toon Witte 1ste, Rob Blok 2de en Lydia Blok 3de. Gefeliciteerd allemaal. Geweldig gezellige en tropische dag met PON!
Om half vijf stond de bus weer klaar om onze gasten naar de veerhaven te brengen. Tot ziens!

Gezellig Ledentoernooi juni 2019.

Perfect weer tijdens Ledentoernooi 22 juni 2019. En gelukkig nog niet te warm en weer reuze gezellig!

Uitslag Rabobank Clubkas Campagne, dinsdag 18 juni 2019.

Wat een leuke middag/avond. Broodjes en soep stonden klaar. En dan wachten op het uitdelen van de cheques. Altijd spannend! Geweldig mooi bedrag binnen gehaald, € 409,67.
Wij zijn er reuze blij mee! Daarna met z’n allen op de foto, drankje en hapje ter afsluiting. Dan snel naar de club waar ik het mooie bedrag mocht presenteren! Dank aan alle stemmers!

Donderdag 13 juni naar Kleine Sluis.

Boot 10.00 uur. En dan richting Anna Paulowna met z’n 10-nen. Geen grote groep, maar het blijft gezellig!  We hebben leuk gespeeld, Alie Schouten,  Harry Hendriks en Toon Witte vielen in de prijzen. Wij hebben voor de middag 1 spel gespeeld, na de middag 2 spellen. En ´s middags bleef het droog. We hadden de boot 16.30 uur terug naar Texel.

Boel Skik uit Den Oever op bezoek, 5 juni 2019.

Geen hele grote groep, maar wat was het gezellig. Diana stond te wachten bij de veerhaven met de bus en na de rit naar Den Burg stond de koffie met koek klaar. De eerste partij miezelde het nog een beetje, maar daarna geen druppel meer gevallen en windstil. Zelfs nog even een klein zonnetje! Super mooie dag! Loes Boerdijk (Boel Skik) werd over-all winnaar. Top hoor! Gerrie Mosk werd de beste van onze club, 2de over-all, goed gedaan! Gezellige dag, dank aan jullie allemaal.

Gezellig Ledentoernooi mei 2019.

Super gezellig Ledentoernooi. Geen grote opkomst, vakanties enzo! Maar heel geslaagd met schitterend weer. Jassen uit, en heerlijk genieten in je shirtje van de temperatuur en het zonnetje. En nog even lekker nagenieten met een drankje en hapje na afloop. Heerlijke middag! Rob Dapper werd 1ste met 27 punten, Wil Pijper 2de met 23 punten en Louis van der Vis 3de  met 19 punten.

Wat een geslaagd Open Eiland Toernooi, 11 mei 2019.

Mooi weer, zonnetje, af en toe een gemeen koud windje, maar super gezellig. Vreemde gezichten op de baan, meegekomen met één van onze leden, en nog nooit een balletje gegooid, maar bleken natuurtalenten te zijn. Ook buurtcoach Texel, Rosa Vonk, kwam even een balletje gooien. Leuk dat je er was Rosa! Dank je wel! Na 4 partijen en het was inmiddels 4 uur, waren de winnaars bekend. Rob Dapper met zus Nicolette (lid worden! Plaats genoeg voor talent!) werden 1ste. 👍 Louis van der Vis met maatje Peter Dros (natuurtalent, moet snel lid worden) werden 2de en Piet Arensman met kleinzoon Chris Ellen 3de. Ook vader Jan Ellen kwam even een balletje gooien. Hoe gezellig kan het zijn, 3 generaties op de baan. Jaap Zuidewind had zijn Tinie (die snel lid wordt) meegenomen en werden 4de. Pluim voor Dustin Vasteman (12, wat heb je goed gespeeld! Lid worden natuurlijk!) samen op de baan met Diana Kardijk werden 5de. Heerlijke dag! Dank jullie wel allemaal!

Celeritas op Texel, 7 mei 2019.

Om half 10 op de boot naar Texel met 34 personen en op Texel stond de bus klaar richting onze club. De koffie stond klaar bij aankomst. Een buitje gehad tijdens de 2de partij, daarna geluncht en tijdens de 3de partij kwam het zonnetje erbij. Gelukkig! We konden heerlijk buiten zitten tot na de laatste partij.  1ste werd Saskia Wokke (Super goed hoor!) en Co Dijt (Celeritas), 2de Jaap Zuidewind en Erni Jonker (Celeritas),  3de Hennie Bennik (Celerits) en Louis van der Vis. Gefeliciteerd allemaal! Na de prijsuitreiking en nog even gezellig bijkletsen en wachtte de bus omstreeks half 5 om onze gasten weer naar de veerhaven te brengen. Winnaars gefeliciteerd! Super dag! Tot ziens! En dank jullie wel!

Grote schoonmaak clubhuis en voorraadschuurtje, 26 april 2019.

Elk jaar halen we het schuurtje leeg en wordt het clubhuis onderhanden genomen. Fer, Peter D., Peter V., Rob D., Jaap Z., Toon en Anton hebben ons schuurtje schoongemaakt. Diana, Saskia, Vera en Alie hebben het clubgebouw binnen en buiten onder handen genomen. Om 9.30 uur zijn we begonnen, om 13.00 uur waren we, zo goed als, klaar. Jaap Z. ontfermt zich vanmiddag nog over het onkruid. Het ziet er allemaal weer fris en schoon uit. Laat de gasten maar komen!
Top gedaan allemaal en hartstikke bedankt!

Dennentoernooi, 16 april 2019.

Met 34 leden richting Turfveld in onze Dennen met prachtig weer. We konden heerlijk buiten zitten. En een balletje gooien met dat mooie weer was ook geen probleem. De boules bij de but krijgen is weer een ander verhaal. Dat viel niet altijd mee. Maar lachen was het wel. Met aan het eind verrassende winnaars! Willem van Doorn werd 1ste, Toon Witte 2de en Danny van der Steeg 3de. Loes Vrijenhoek mocht de poedelprijs meenemen. Helaas was de rest al vertrokken. Maar heel geslaagde middag!

Palmpaas- en Ledentoernooi, 13 april 2019.

Super gezellig, maar wat was het een koud Palmpaas- en Ledentoernooi! Pluim voor Jaap Westdorp, gedeelde 3de plaats (met Toon Witte) en nog maar een half jaar lid van onze club. Chapeau Jaap! De opkomst was met 31 leden heel goed en het werd een harde strijd. En dat viel niet mee met de harde ijzige wind. Zelfs nog een sneeuwbuitje. 😛 Het was soms echt afzien. Maar in ons clubhuis was het warm en gezellig en dat bleef het ook nog even….. Dank aan de dames, Loes Vrijenhoek en Lydia Blok, in de keuken! Toon Witte en Jaap Westdorp werden (gedeeld) 3de, Rob Blok 2de en Diana Kardijk 1ste. Dinsdag tijdens het Dennentoernooi zijn de temperaturen gelukkig hoger.

Uitwisseling Entre Nous-Den Helder, 9 april 2019.

Heel gezellige dag in Den Helder bij Entre Nous, onze jaarlijkse uitwisseling. Met 19 leden van onze club zaten we om 10.00 uur op de boot richting Den Helder. Na koffie met koek zijn we om 11.00 uur gestart om de strijd met Den Helder aan te gaan. Het was een stralende, maar gure dag met harde wind. Gewoon koud dus! Rob Dapper (Jeu de Boulesclub Den Burg) werd overall winnaar. Rommy Boonstra (Entre Nous) 2de, en 3de Leo van Miltenburg (Entre Nous). Rob Blok (Jeu de Boulesclub Den Burg) 4de, 5de Jan Wallet en 6de Jan Karsten, laatste 2 van Entre Nous. Super gezellig, heerlijk gespeeld en prima verzorgt! Dank aan Entre Nous voor de heerlijke dag!

Manegetoernooi zondag 17 maart 2019.

Met een 7 leden van onze club zaten we op de boot 9.00 uur. Richting Barsingerhorn voor het jaarlijkse manegetoernooi van “Onderhands”. Het was er weer een drukte van belang. Zelfs de gereserveerde tafel voor ons was al bezet! Jammer! Op zoek naar een plekkie. Na 4 partijen hadden alleen Lydia en Rob Blok een prijs en gingen richting Texel met een mooie mand met inhoud. De rest viel niet in de prijzen maar had een heerlijke dag gehad. Dank aan Onderhands.

Sneeuwklokjes- en 1ste Ledentoernooi 2019.

Rob Dapper 1ste, Louis van der Vis 2de en Lydia Blok 3de  in Sneeuwklokjestoernooi! Een buitje tijdens de eerste partij, maar verder een zonnetje. Frisjes, flink windje, maar dat kon de pret niet drukken. Geslaagde middag. En niet iedereen kan winnen. Maar wat was het weer gezellig!

Snerttoernooi, 16 februari 2019.

Lente tijdens ons Snerttoernooi 2019. Maar de snert smaakte er niet minder om hoor! Met 30 leden speelden wij ons eerste toernooi dit jaar. En je durft het niet te dromen dat het zulk mooi weer zou worden. We konden heerlijk buiten zitten, we hadden slechts 1 kacheltje aan gedaan in ons clubhuis (voor de doorgewinterde kou-kleum), maar eigenlijk was het overbodig. Ook een deel van onze nieuwe leden deden voor het eerst mee, en wat deden we het leuk hè Hans Leushuis! En de winnaars? Helaas geen Louis, Rob B. of Rob D. Goed gedaan Jaap Zuidewind, Peter Dernison en petje af voor Gerrie Mosk! Zij werden 1, 2 en 3. Zij wonnen als enige alle 3 partijen. Gefeliciteerd! Heerlijke snert (en tomatensoep). Geweldige middag! Fijn dat jullie erbij waren.

Louis van der Vis, grote winnaar van jeu de boules competities 2018.

De dinsdag- en zaterdag competitie 2018 bij Jeu de Boulesclub Den Burg zijn beide gewonnen door Louis van der Vis. Tijdens onze jaarlijkse ledenvergadering op zaterdag 19 januari stonden voor beide competities dezelfde winnaars op het podium. Louis van der Vis ging met de hoofdprijs naar huis. Op de tweede plaats in beide competities eindigde Rob Dapper en werd Alie Schouten derde.
De opkomst was hoog en het clubgebouw was behoorlijk vol. Af en toe was het een gekakel van jewelste, op sommige momenten was het muisstil. Voorstellen werden afgekeurd, anderen werden aangenomen. Er moest een paar keer worden gestemd, soms bij handopsteken, maar ook een paar maal schriftelijk.
Ons bestuur werd door onze leden unaniem herkozen: Diana Kardijk: voorzitter, Peter Dernison: penningmeester, Rob Dapper: secretaris en wedstrijdadministratie en Fer Gieles blijft onze archivaris en bestuurslid. Henk Martens heeft om gezondheids redenen ons bestuur verlaten. Peter Vooijs volgt hem op als bestuurslid. Henk Martens was ook baancommissaris bij onze club. Die functie wordt overgenomen door Rob Blok.
Wij verheugen ons op het nieuwe jaar, de agenda staat weer vol met allerlei toernooien.

Maak kennis met Peter Vooijs.

“Ik ben Peter Vooijs. Geboren en getogen in Rotterdam. Getrouwd met Vera die al een aantal jaren lid is van deze mooie club. Trotse vader van 3 (grote) kinderen (2 zonen en 1 dochter) en trotse opa van 6 kleinkinderen (2 kleinzonen en 4 kleindochters) waarvan er maar liefst 3 in 2018 zijn geboren. In 1986 zijn wij naar Texel verhuisd. Ik kreeg een baan aangeboden bij het NIOZ waar ik tot mijn vervroegd pensioen vorig jaar de afdeling Personeelszaken onder mijn beheer heb gehad. Daarvoor heb ik na mijn militaire diensttijd 7 jaar bij het Erasmus Medisch Centrum gewerkt (het toenmalige Dijkzigt ziekenhuis) en bijna 2 jaar bij de gemeente Oud Beijerland. Bij beide werkgevers op de afdeling Personeelszaken. Bestuurlijke ervaring? Het NIOZ heb ik jarenlang vertegenwoordigd in de WVOI (Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen) Dit zijn 5 wetenschappelijke organisaties waaronder NWO (Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek – de broodheer van het NIOZ). Tevens in het GO (Georganiseerde Overleg met de vakbonden inzake cao onderhandelingen). Ik ben enkele jaren secretaris geweest van het jeugdbestuur van s.v. Texel, tevens circa 10 jaar als jeugdleider. Lid geweest van de medezeggenschapsraad van de Jozefschool. Circa 4 jaar vertrouwenspersoon van het openbaar onderwijs Texel. En, hoewel dit niets met bestuurlijke ervaring te maken heeft, circa 10 jaar papier met het busje opgehaald voor de scouting Texel. Hobby`s? Jarenlang gevoetbald. Vanaf pupil bij Sparta Rotterdam (nog steeds mijn clubje) tot en met via meerdere clubs het recreatie elftal van s.v. Texel. Verder lees ik graag, met vakantie gaan en bovenal mijn gezin met alle aanhang. Niet alleen de sport Jeu de Boules vind ik prachtig, maar vooral de spelvreugde en het enthousiasme die ik bij jullie aantref, doen mij goed. Dat moeten wij erin houden. Ik zal hiervoor, samen met jullie, mijn beste beentje voortzetten. Met jullie instemming zal ik op 19 januari lid worden van jullie bestuur.
Beste groet, Peter Vooijs.”

Peter Vooijs

“We knalle effe het jaar uit” en uitreiking “Super-Boule 2018”.

Op 29 december was onze laatste boule-dag van 2018. De laatste zaterdag van het jaar reiken we de “Super-Boule” uit. De beste ledentoernooi-speler van 2018 verdient de wisseltrofee. Dit jaar was de prijs wederom voor Louis van der Vis. Geweldig Louis! Van harte! We maakten er een feestelijke eindejaars boule van. Er waren oliebollen en het clubhuis rook heerlijk naar de glühwein. En dat smaakte allemaal heel best! Het was een heel gezellige afsluiting van 2018. Bedankt allemaal! Op naar 2019! We maken er weer een mooi jaar van!

Speculaas toernooi, 1 december 2018.

Wat hadden we prima weer! Ze gaven in de middag regen af, maar dat bleken 3 druppels te zijn. Bij ons in elk geval. Met 29 leden, plus Jannie en Henk uit de buurt van Roden?, hebben we een heel gezellige middag gehad. Zoals altijd natuurlijk bij ons! ? Winnaar vandaag werd (zoals te verwachten) Louis van der Vis. Hij won alle 3 partijen met +24. Tweede Kees de Weerd met +16 en Anton Schouten derde met +10. Ook zij wonnen alle 3 partijen. Gefeliciteerd! Fijn dat jullie erbij waren. Even te vermelden: We zijn van ons plastic af. Vanaf vandaag geen plastic bekertjes meer, soepkommen en bordjes van plastic? Weg ermee. Even wat meer werk (afwassen), maar geen plastic-afval meer. Dank aan Lydia en Rob Blok. Zij hebben ook de keuken voorzien van een nieuwe kast. Geweldig gedaan!

Herfst toernooi, 17 november.

We porden de kachels op in het clubhuis, zodat we ons daar weer konden warmen na de partijen. Koud met strakblauwe lucht. Van onze 15 nieuwe leden deden er 9 voor het eerst mee met een toernooi. Ze deden het goed hoor! Winnaar werd Rob Blok, 3-30, 2de Kees de Weerd 3-24, 3de Toon Witte 3-18. Bea Jellema werd 4de en kreeg de aanmoedigingsprijs. Zij won ook 3 partijen, 3-17 en nog maar kort lid. Goed gedaan Bea! En daarna stamppot eten met z´n allen. Geweldig gezellige dag met heerlijke stamppot. Fijn dat jullie erbij waren. En volgend jaar weer!

4de en laatste Ledentoernooi 13 oktober 2018.

Geweldige dag met zomerse temperaturen. En na afloop heerlijk vis gegeten. Henk en Diana zijn er de hele middag mee bezig geweest. Truus Zoetelief heeft in de keuken gestaan vandaag, top! Bedankt!!! Lies en Fer Gieles werden gehuldigd, ze zijn 25 jaar lid van de club. Dat geld ook voor Fenny en Gerrit Spanhaak, die de bloemen en koek thuis bezorgd kregen. Rob Dapper werd 1ste, Truus Jongedijk 2de en Rob Blok 3de. Zij wonnen alle 3 de 4 partijen. Gefeliciteerd! Daarbij hadden we nog wat prijsjes geloot, die gingen naar Annelies ZegelTruus Zoetelief, Gerrie Mosk en Jaap Zuidewind. Bedankt dat jullie erbij waren. En we gaan gewoon door! Herfst-, Speculaas-, “We knalle effe het jaar uit”- en Snert toernooi. Enz. enz……Maar dan zal de jas wel aanmoeten, denk ik.

Spek&Bonen toernooi PON zondag 30 september.

Vroeg uit de veren en op naar Schagen! Met z’n negenen gingen we op pad, Truus Jongedijk, Truus Zoetelief, Wil Pijper, Toon Witte, Alie Schouten, Peter Dernison, Gerrie Mosk, Anton Schouten en Diana Kardijk.  En we hadden er zin in allemaal! Het werd een hele zonnige dag, wel af en toe wat kil door de wind, maar daar is het herfst voor. Alie Schouten en Toon Witte vielen in de prijzen, gefeliciteerd! En allemaal met een blik bonen naar huis! Super gezellige dag. Boot half 6 hadden we richting Texel en naar huis.
Dank aan PON! Tot volgend jaar!