Open Texels Kampioenschap

Open Texels 2024 op zaterdag 6 juli as.

U kunt zich inschrijven via OnTip.

Open Texels 2022, van zaterdag 2 juli a.s. gaat niet door.

We hebben slechts 12 doubletten, terwijl voor corona er altijd 32 doubletten waren. We moeten een bus bespreken, terwijl we niet weten hoe groot. Bestellingen doen voor de kantine. Kortom te veel onzekerheden. Dus, helaas af lassen. Volgend jaar doen we weer een poging.

Open Texels 2021, zaterdag 3 juli a.s. gaat niet door.

Heel jammer, maar helaas. Wij, bestuur, hebben besloten het Open Texels 2020 niet door te laten gaan i.v.m. de gezondheidsrisico’s voor de deelnemers. Volgend jaar, 3 juli 2021, gaan we er weer voor en zien wij jullie hopelijk weer op onze banen.

Herman Soppe en Ben van Assema winnaars Open Texels 2019.

Texelse koppels Alie Schouten-Rob Blok tweede en Louis van der Vis-Harry Hendriks derde.
Op de banen van Jeu de Boulesclub Den Burg werd zaterdag 6 juli het Open Texels Kampioenschap 2019 gespeeld. Met 64 deelnemers uit heel Nederland een volle bak! Om half elf startte de eerste partij. Tijdens de tweede partij hebben we een buitje gehad, maar de rest van de partijen was het prima boule-weer. Na vier partijen waren de winnaars bekend en kon om half vijf de prijsuitreiking starten. Koppel Herman Soppe (Radboud Boulers, Medemblik) en Ben van Assema (JBV Schoorl) hadden met vier gewonnen partijen de meeste punten, 4 +38. Beide zijn nationale topspelers. Maar Texels koppel Alie Schouten en Rob Blok deden er niet veel voor onder, zij werden tweede met ook 4 gewonnen partijen, 4 +33. Top prestatie! Op de derde plaats eindigde ook een Texels koppel, Louis van der Vis en Harry Hendriks. Zij wonnen drie partijen, 3 +26.
De eerste prijs mag dan weer naar de “overkant” zijn gegaan, maar voor het eerst in de geschiedenis van het Texels Open stonden er 2 Texelse koppels op het podium. Een top prestatie. Wij kunnen heel tevreden terug kijken op deze dag, mede dankzij al onze vrijwilligers.

Vader Richard (PUK-Haarlem) en zoon Stefan Bouwmeester (JdBclub Schoorl) winnaars Open Texels Kampioenschap 2018.
Wat een heerlijke dag! Om half tien richting de boot om de meeste deelnemers op te halen van de boot. (Een aantal verbleef een weekend of weekje op ons eiland). Koffie en gebak stonden klaar. Om kwart voor 11 zijn we gestart met de 1ste partij. Onder een stralende hemel zijn de 4 partijen gespeeld. Rond 5 uur was de prijsuitreiking. Oeps! Fout in het registreren van de scoor. Maar gelukkig snel hersteld (dank aan Dick Werkman, die ook van de partij was). Richard en Stefan Bouwmeester werden 1ste, 4 partijen gewonnen en 25 pnt. Ron Bakker en Bram Kooij (beiden van JdBClub Schoorl) wonnen ook hun 4 partijen en hadden 24 pnt. Ruud Magré en Johan Keijer (Elza Boules) hadden ook 4 partijen winst met 23 pnt. Beste Texelaars werden Alie Schouten en Rob Blok, zij wonnen 3 partijen met 11 pnt. Winnaars, gefeliciteerd. En alle 64 deelnemers, bedankt dat jullie erbij waren. Jullie hebben er een geweldige dag van gemaakt. Tot volgend jaar!

Een geweldig Texels Open Kampioenschap 2017. Fantastisch weer en 64 super deelnemers.
Jeu de Boulesclub Den Burg wil ik iedereen bedanken die van het Open Texels 2017 een schitterende dag hebben gemaakt. Alle deelnemers, dank je wel dat jullie erbij waren. De prijswinnaars, gefeliciteerd en tot volgend jaar. Voor de verliezers, volgend jaar herkansing. Al onze vrijwilligers en bestuur: diepe buiging. Bedrijven die ons hebben gesteund met goederen of een bijdrage en onze sponsors. Zonder jullie geen Open Texels. En Job Schepers voor de aandacht in de Texelse Courant. Dank jullie wel!!!

Fanatisme en gezelligheid ontmoeten elkaar op Open Texels 2017
(Dank aan Job Schepers Texelse Courant)

Schotvanger en Schekkerman uit Alkmaar winnaars fantastisch Texels Open 2016.

Een fantastisch Open Texels Kampioenschap 4 juli 2015